RuokaMenu
Tervetuloa Istanbulin ja Ankaran alueen perinteiden ja Välimeren maisemien parhaiden reseptien äärelle. Ravintolamme ruoat syntyvät poikkeuksellisella lämmöllä: puuhiiliarinassa aidosti hiillostaen.
Kaikkiin annoksiimme sisältyy yksi talossa leivottu ja kiviarinalla paistettu leipä ja tarkoin varjellun ohjeemme mukaan valmistettua valkosipulivoita. Lisäleipä 4 €.
Alkuruoat
- Samettista tomaattikeittoa ja fetajuustoa (l,g) 13 €
- Tsatsikia, hummusta ja ezmeä (l,g) 12 €
- Jättikatkaravunpyrstöjä ja mangohilloketta (l,g) 16 €
- Etanapannu talon tapaan (l,g) 15 €
- Paistettuja suomalaisia pässinkiveksiä ja hunajajugurttia (l,g) 16 €
- Sucukia ja halloumia 15 €
Adanakebapit
- Oriental adana (l,g) 32 €
- Iskender-kebap (l) 32 €
- Bahrin kebappaistos ( vl,g ) 30 €
- Beyti-kebap (l) 32 €
Adana-kaupungin tapaan vartaassa kypsennetyt suomalaisesta Meri-Lapin jauhetusta karitsanlihasta valmistetut kebapit ovat olleet listallamme jo vuodesta 1993!
Avotulella puuhiilien hehkussa kypsennettyjä herkkuja
- Karides (l,g) 37 € Hiillostettuja jättikatkaravunpyrstöjä ja herne-yrttisososetta, pariloituja kasviksia ja jasmiiniriisiä
- Hiillostettua lohta, lohicevichea, tsatsikia ja pariloituja kasviksia (l,g) 32 €
- Tavuk Shish (l,g) 31 € Vartaassa hiillostettua suomalaista piri-pirimarinoitua broileria, kermaista pippurikastiketta *
- Kermainen härkäruukku suomalaisesta häränsisäfileestä ja jasmiiniriisiä (l,g) 29 €
- Kuzu Shish (l,g) 40 € Ravintolamme suosituin annos Vartaassa hiillostettua uusiseelantilaista karitsansisäfileetä, kermaista kapriskastiketta *
- Kuzu Pirzola (l,g) 44 € Hiillostettuja uusiseelantilaisia karitsankyljyksiä ( 400 g ) lankulla, minttuhyytelöä *
- Biber Bonfile (l,g) 54 € Istanbulin pippuripihvi on jo käsite Oulussa Hiillostettu suomalainen häränsisäfilepihvi (200 g), kermaista pippurikastiketta *
- Häränsisäfilevarras (l,g) 45 € Suomalaista häränsisäfileetä ( 180 g ) vartaassa, kermaista pippurikastiketta, pariloituja kasviksia ja uunilohkoperunoita
- Valikoima hiillostettuja lihoja lankulla (l,g) 45 € Hiillostettua suomalaista petite tenderiä ja sisäfileetä, mausteista turkkilaista täyslihamakkaraa, lohkoperunoita ja pul biber -majoneesia ja coleslaw-salaattia
Turkkilaiset ovat mestarigrillaajia, sillä ruoanlaittotapa on kuulunut jo kauan perinteiseen elämäntapaan – kiitos Keski-Aasian nomadiperinnön. Lammas ja karitsa ovat keskeisessä roolissa turkkilaisessa keittiössä. Eläimistä käytetään hyväksi lähes jokainen osa, myös kaikkein erikoisimmat.
Kasvisherkut
- Imaami pyörtyi (l,g) 27 € Munakoisopaistos, jasmiiniriisiä
- Istanbulin kasvisruukku (l) 27 € Kasviksia, papuja, herkkusieniä ja halloumijuustoa leivällä kuorrutetussa ruukussa
Jälkiruoat
- Suklaamoussekakkua ja Istanbulin vaniljajäätelöä (l,g) 14 €
- Turkkilaisella kahvilla maustettu Crème Brûlée (l,g) 12 €
- Istanbulin vaniljajäätelöä ja granaattiomenakastiketta (l,g) 9 €
- Jameson Irish Coffee 13,50 € Jameson 4 cl
- Hapankirsikka sorbetti (l,g) 12 €
- Baklava ja Istanbulin vaniljajäätelöä (l) 13 €
Palvelemme
Tiistai – Perjantai 17 – 23
Lauantai 15 – 24
Suosittelemme pöytävarausta.
Varaukset ja tiedustelut
Pöytävaraukset tehdään varauslomakkeella.
Varaus astuu voimaan vahvistettuamme sen haluamallanne tavalla.
Pöytävaraus samalle päivälle puhelimitse
tiistaista lauantaihin p. 08 3112 922
Kabinettivaraukset puhelimitse tiistaista lauantaihin p. 08 3112 922