RuokaMenu
Tervetuloa Istanbulin ja Ankaran alueen perinteiden ja Välimeren maisemien parhaiden reseptien äärelle. Ravintolamme ruoat syntyvät poikkeuksellisella lämmöllä: puuhiiliarinassa aidosti hiillostaen.
Kaikkiin annoksiimme sisältyy yksi talossa leivottu ja kiviarinalla paistettu leipä ja tarkoin varjellun ohjeemme mukaan valmistettua valkosipulivoita. Lisäleipä 4 €.
Alkuruoat
- Tsatsikia, hummusta ja ezmeä (l,g) 12 €
- Jättikatkaravunpyrstöjä ja mangohilloketta (l,g) 16 €
- Etanapannu talon tapaan (l,g) 16 €
- Paistettuja suomalaisia pässinkiveksiä ja hunajajugurttia (l,g) 16 €
- Samettista tomaattikeittoa ja fetajuustoa 13 €
- Sucukia ja halloumia 15 €
Adanakebapit
- Oriental adana (l,g) 33 €
- Iskender-kebap (l) 33 €
- Bahrin kebappaistos ( vl,g ) 32 €
- Beyti-kebap (l) 33 €
- Kebap-pita 27 €
- Naudan sisäfile pita 29 €
Adana-kaupungin tapaan vartaassa kypsennetyt suomalaisesta Meri-Lapin jauhetusta karitsanlihasta valmistetut kebapit ovat olleet listallamme jo vuodesta 1993!
Avotulella puuhiilien hehkussa kypsennettyjä herkkuja
- Karides (l,g) 39 € Hiillostettuja jättikatkaravunpyrstöjä ja herne-yrttisososetta, pariloituja kasviksia ja jasmiiniriisiä
- Tavuk Shish (l,g) 31 € Vartaassa hiillostettua suomalaista piri-pirimarinoitua broileria, kermaista pippurikastiketta *
- Kermainen härkäruukku suomalaisesta häränsisäfileestä ja jasmiiniriisiä (l,g) 31 €
- Kuzu Shish (l,g) 40 € Ravintolamme suosituin annos Vartaassa hiillostettua uusiseelantilaista karitsansisäfileetä, kermaista kapriskastiketta *
- Kuzu Pirzola (l,g) 46 € Hiillostettuja uusiseelantilaisia karitsankyljyksiä ( 400 g ) lankulla, minttuhyytelöä *
- Biber Bonfile (l,g) 54 € Istanbulin pippuripihvi on jo käsite Oulussa Hiillostettu suomalainen häränsisäfilepihvi (200 g), kermaista pippurikastiketta *
- Häränsisäfilevarras (l,g) 46 € Suomalaista häränsisäfileetä ( 180 g ) vartaassa, kermaista pippurikastiketta, pariloituja kasviksia ja uunilohkoperunoita
- Valikoima hiillostettuja lihoja lankulla (l,g) 47 € Hiillostettua suomalaista petite tenderiä ja sisäfileetä, mausteista turkkilaista täyslihamakkaraa, lohkoperunoita ja pul biber -majoneesia ja coleslaw-salaattia
Turkkilaiset ovat mestarigrillaajia, sillä ruoanlaittotapa on kuulunut jo kauan perinteiseen elämäntapaan – kiitos Keski-Aasian nomadiperinnön. Lammas ja karitsa ovat keskeisessä roolissa turkkilaisessa keittiössä. Eläimistä käytetään hyväksi lähes jokainen osa, myös kaikkein erikoisimmat.
Kasvisherkut
- Imaami pyörtyi (l,g) 29 € Munakoisopaistos, jasmiiniriisiä
- Istanbulin kasvisruukku (l) 27 € Kasviksia, papuja, herkkusieniä ja halloumijuustoa leivällä kuorrutetussa ruukussa
Jälkiruoat
- Turkkilaisella kahvilla maustettu Crème Brûlée (l,g) 14 €
- Istanbulin vaniljajäätelöä ja granaattiomenakastiketta (l,g) 9 €
- Jameson Irish Coffee 13,50 € Jameson 4 cl
- Kirsikka sorbetti ja Creme Patissiere (,g) 12 €
- Baklava ja Istanbulin vaniljajäätelöä (l) 14 €
- Suklaamoussekakku ja Istanbulin vaniljajäätelö 14 €
Menut
- Menu Anatolia 67 € Jättikatkaravunpyrstöjä, Kuzu Shish ja Turkkilainen makea leivonnainen Baklava ja Istanbulin vaniljajäätelö
- Menu Oriental 68 € Sucukia ja halloumia, Kuzu Pirzola ja Turkkilainen makea leivonnainen Baklava ja Istanbulin Vaniljajäätelöä
- Menu Topkapi 69 € Samettista tomaattikeittoa, Hiillostettuja lihoja lankulla ja Istanbulin vaniljajäätelö
Palvelemme
Tiistai – Perjantai 17 – 23
Lauantai 15 – 24
Suosittelemme pöytävarausta.
Varaukset ja tiedustelut
Pöytävaraukset tehdään varauslomakkeella.
Varaus astuu voimaan vahvistettuamme sen haluamallanne tavalla.
Pöytävaraus samalle päivälle puhelimitse
tiistaista lauantaihin p. 08 3112 922
Kabinettivaraukset puhelimitse tiistaista lauantaihin p. 08 3112 922