Tervetuloa Istanbulin ja Ankaran alueen perinteiden ja Välimeren maisemien parhaiden reseptien äärelle. Ravintolamme ruoat syntyvät poikkeuksellisella lämmöllä: puuhiiliarinassa aidosti hiillostaen.

Alkuruoat

  • Tsatsikia, hummusta ja ezmeä

    10 €

  • Etanapannu talon tapaan

    13,50 €

  • Jättikatkaravunpyrstöjä
    valkosipulivoissa paistettuna

    16 €

  • Paimensalaattia ja fetajuustoa

    12 €

  • Paistettuja pässinkiveksiä

    16 €

  • Talon Meze kahdelle

    12 erilaista turkkilaista alkuruokaa
    36 € kahdelle

Turkissa ateria ystävien kanssa aloitetaan aina tarjoamalla pieniä alkupaloja. Meze koostuu monesta pienestä ruoasta. Ravintolamme Meze-vati on vakuuttava todiste turkkilaisen keittiön monipuolisuudesta ja hyvä esimerkki turkkilaisesta elämäntavasta.

 

Adanakebapit

28 €

 

  • PERINTEINEN ADANA
  • ORIENTAL ADANA
  • ISTANBUL-KEBAP
  • ISKENDER-KEBAP
  • BURSA-KEBAP
  • BAHRIN KEBAPPAISTOS

Adana-kaupungin tapaan vartaassa kypsennetyt Meri-Lapin jauhetusta karitsanlihasta valmistetut
kebapit ovat olleet listallamme jo vuodesta 1993!

Avotulella puuhiilien hehkussa kypsennettyjä herkkuja

  • Hiilostettua lohta, pariloituja kasviksia ja tsatsikia

    27 €

  • Tavuk Shish

    Vartaassa hiillostettua kotimaista broileria,  kermaista pippurikastiketta *
    27 €

  • Karides

    Hiillostettuja jättikatkaravunpyrstöjä, pariloituja kasviksia ja riisiä
    36 €

  • Kuzu Shish

    Ravintolamme suosituin annos.

    Vartaassa hiillostettua karitsan sisäfileetä, kermaista kapriskastiketta *
    35 €

  • Kuzu Pirzola

    Hiillostettuja karitsankyljyksiä lankulla, minttuhyytelöä *
    34 €

  • Karitsan maksaa

    Vartaassa hiillostettua Meri-Lapin karitsan maksaa, vuohenjuustokastiketta*
    25 €

  • Biber Bonfile

    Istanbulin pippuripihvi on jo käsite Oulussa.
    Hiillostettu kotimainen häränsisäfileepihvi ( 250 g ), kermaista pippurikastiketta *
    39 €

  • Herkkuvati kahdelle

    Viittä erilaista puuhiiliarinassa valmistettua lihaa, vuohenjuustokastiketta,                                        valkosipuliperunoita ja pariloituja kasviksia
    89 € / vati kahdelle

    LISUKKEET: Riisiä, kermaisia valkosipuliperunoita, uunilohkoperunoita tai pariloituja kasviksia

Turkkilaiset ovat mestarigrillaajia, sillä ruoanlaittotapa on kuulunut jo kauan perinteiseen elämäntapaan – kiitos Keski-Aasian nomadiperinnön.
Lammas ja karitsa ovat keskeisessä roolissa turkkilaisessa keittiössä. Eläimistä käytetään hyväksi lähes jokainen osa, myös kaikkein erikoisimmat.

 

Kasvisherkut

  • Talon Falafel

    25 €

  • Imaami pyörtyi

    Munakoisopaistos, riisiä
    25 €

  • Dolmapaistos

    Riisillä täytettyjä viininlehtikääryleitä, kasviksia, tomaattikastiketta, fetajuustoa
    25 €

Jälkiruoat

    • Minttusuklaaleivos ja mustaherukkakastiketta

      12 €

    • Baklava ja vaniljajäätelöä

      12 €

    • Sortolan tilan halvajäätelöä

      8 €

    • Vaniljajäätelöä ja granaattiomenakastiketta

         6,50 €